Wandobjecten en sculpturen

Marleen zoekt in haar werk naar geschikte objecten en vormen om een nieuw uitgangspunt te formuleren. Dit nieuwe uitgangspunt zal alle waarden die de objecten met zich meegedragen hebben relativeren. Schijnbaar afgedankte voorwerpen worden op een precieze en gevoelige manier tot een nieuwe compleetheid verwerkt, waardoor er ook weer een nieuwe schoonheid en nieuwe esthetiek ontstaat. Deze nieuwe schoonheid geeft de beschouwer een nieuw of ander perspectief.
Haar wandkleden memoreren aan de natuur. Het vilt en de daarop bevestigde structuren van natuurlijke materialen stralen rust en een meditatieve sfeer uit. De objectmatige werken hebben vaak eenzelfde kleurkarakter, maar dragen ook tegenstellingen in zich. Er ontstaat een symbiose, een esthetische eenheid.
In haar sculpturen brengt zij oude bestaande, gevonden voorwerpen met elkaar samen. De daardoor ontstane beelden roepen herinneringen en associaties op.
Marleen geeft haar werken geen titel. Ze zijn dus niet belast en zo ontstaat er voor de beschouwer een grote vrijheid om er zijn eigen wereld in te vinden.

 
ALLES (49)  /  WANDOBJECTEN (39)  /  SCULPTUREN (10)